Reţele de vânzare de produse dopante destructurate în Spania: Substanţele ajungeau şi în centre sportive şi la domiciliile sportivilor

Poliţia spaniolă a anunţat că a destructurat două reţele de vânzare a produselor dopante importate din Portugalia, Grecia şi China, că a arestat 84 de persoane şi a confiscat sute de mii de doze de substanţe anabolizante, de EPO şi de hormoni de creştere.

157 afișări
Imaginea articolului Reţele de vânzare de produse dopante destructurate în Spania: Substanţele ajungeau şi în centre sportive şi la domiciliile sportivilor

Reţele de vânzare de produse dopante destructurate în Spania: Substanţele ajungeau şi în centre sportive şi la domiciliile sportivilor (Imagine: Viorel Dudau/ Arhiva Mediafax Foto)

"O operaţiune a poliţiei naţionale împotriva traficului de produse dopante a permis arestarea a 84 de persoane şi la confiscarea a peste 707.000 de doze de substanţe anabolizante, EPO şi hormoni de creştere" în zece din cele 17 regiuni ale ţării, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Printre persoanele arestate se află şi un farmacist care vindea produsele fără reţetă. Una dintre reţele, de unde au fost confiscate peste 680.000 de doze de produse dopante, se promova prin intermediul reţelelor de socializare.

Conform poliţiei spaniole, o strânsă colaborare cu poliţia italiană a permis interceptarea unui transport din Grecia, care tranzita Italia. Reţeaua care importa produsele le distribuia în centre sportive şi la domiciliile sportivilor.

Oraşul Madrid candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, iar parlamentul a adoptat o nouă lege pentru lupta împotriva dopajului, în conformitate cu codul Agenţiei Mondiale Antidoping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici