Reuters: Administraţia Trump va anunţa întreruperea "asistenţei de securitate" pentru Pakistan

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a informat membrii Congresului că va anunţa în zilele următoare întreruperea "asistenţei de securitate" pentru Pakistan, au declarat miercuri surse din cadrul Congresului SUA, citate de site-ul agenţiei Reuters.

1281 afișări
Imaginea articolului Reuters: Administraţia Trump va anunţa întreruperea "asistenţei de securitate" pentru Pakistan

Reuters: Administraţia Trump va anunţa întreruperea "asistenţei de securitate" pentru Pakistan

Asistenţi din două birouri ale Congresului au declarat pentru Reuters că Departamentul de Stat a trimis o informare în acest sens, dar nu este clar despre câţi bani este vorba şi cât timp va fi instituită această decizie.

Ambasadorul SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite, Nikki Haley, a declarat marţi că Washingtonul va retrage o asistenţă financiară acordată Pakistanului în valoare de 255 de milioane de dolari.

Mai mulţi membri ai Congresului american, în special republicani, au criticat guvernul pakistanez şi au cerut reducerea ajutorului militar şi financiar acordat acestei ţări, unul dintre aliaţii SUA.

Relaţiile dintre Islamabad şi Washington au fost tensionate în ultimii ani, în contextul presupusului sprijin acordat de Pakistan pentru militanţii reţelei Haqqani, care sunt aliaţi cu talibanii afgani.

Preşedintele american Donald Trump a sugerat, luni, că va întrerupe ajutorul financiar acordat Pakistanului, acuzând regimul de la Islamabad că găzduieşte militanţi extremişti şi că minte în privinţa situaţiei.

Ministrul de Externe al Pakistanului, Khawaja Asif, a catalogat comentariile lui Trump drept o provocare politică, alimentată de frustrarea cauzată de eşecul SUA în Afganistan, unde militanţii talibani câştigă teren şi efectuează atacuri majore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici