Revoltă între minerii blocaţi în mina din Chile

O revoltă a izbucnit în mina din Chile unde sunt blocaţi 33 de mineri, cinci dintre aceştia încercând să iasă singuri la suprafaţă, informează Daily Mail în ediţia electronică.

98 afișări
Imaginea articolului Revoltă între minerii blocaţi în mina din Chile

Revoltă între minerii blocaţi în mina din Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În condiţiile în care operaţiunea de scoatere a minerilor ar urma să înceapă peste câteva ore, incidentul ridică semne de întrebare în legătură cu unitatea grupului aflat la o adâncime de 700 de metri.

Un "pact de păstrare a tăcerii" se pare că a fost stabilit de mineri, pentru a nu se afla la suprafaţă de divergenţele pe care le au.

Cei 33 de mineri sunt blocaţi la o adâncime de 700 de metri din 5 august, după prăbuşirea unei galerii a minei de aur şi aramă din San Jose.

Există informaţii despre altercaţii şi depresii puternice în rândul minerilor, mai ales în cele 17 zile până la contactul cu echipele de salvare. Potrivit presei, se pare că cinci mineri care nu au legături cu restul colegilor s-au separat de grup şi chiar au încercat să ajungă singuri la suprafaţă.

Operaţiunea de scoatere a minerilor este programată să înceapă miercuri, deşi ar putea fi iniţiată mai devreme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici