Rex Tillerson: SUA vor fi aliatul ferm al Marii Britanii în timpul producerii Brexit

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a afirmat, joi că Statele Unite sunt un ”prieten de încredere” pentru Marea Britanie, adăugând că SUA vor rămâne un aliat puternic şi după ce Regatul Unit va părăsi Blocul comunitar, informează site-ul cotidianului The Independent.

316 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: SUA vor fi aliatul ferm al Marii Britanii în timpul producerii Brexit

Rex Tillerson: SUA vor fi aliatul ferm al Marii Britanii în timpul producerii Brexit

Tillerson, care efectuează o vizită oficială la Londra, a avut întâlniri cu prim-ministrul britanic Theresa May, precum şi cu ministrul de Externe Boris Johnson. Secretarul de Stat american a precizat că Statele Unite vor susţine Marea Britanie în timpul ”provocărilor unice” pe care le va aduce procesul Brexit.

”În timp ce Brexit prezintă provocări unice pentru britanici, vreau să ştiţi că aveţi un aliat ferm în Statele Unite. Vom fi de partea aliatului nostru”, a precizat Tillerson, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de Boris Johnson.

Ministrul britanic de Externe a efectuat recent o vizită în Caraibe, după ce uraganul Irma a lovit regiunea. Tillerson a lăudat eforturile britanice, adăugând ca Statele Unite sunt profund recunoscătoare pentru ajutorul dat de Guvernul de la Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici