Robert Ford, ambasadorul american pentru Siria, se retrage din diplomaţie

Departamentul de Stat american a anunţat vineri retragerea ambasadorului pentru Siria, Robert Ford, care era principalul său contact cu liderii opoziţiei siriene, evocând "o pierdere" pentru diplomaţia americană.

128 afișări
Imaginea articolului Robert Ford, ambasadorul american pentru Siria, se retrage din diplomaţie

Robert Ford, ambasadorul american pentru Siria, se retrage din diplomaţie

"Robert Ford se retrage după aproape 30 de ani de carieră" în diplomaţia americană, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

"Spiritul său extraordinar de lider a călăuzit răspunsul nostru pentru una dintre cele mai mari provocări politice din regiune", a apreciat purtătoarea de cuvânt. "De la izbucnirea acestei crize, ambasadorul Ford a lucrat fără încetare pentru a ajuta poporul sirian în lupta sa pentru libertate şi demnitate", a subliniat ea.

Robert Ford a părăsit Damascul în 2011, când Washingtonul a hotărât închiderea reprezentanţei sale diplomatice în Siria după ce mişcarea de contestare din această ţară s-a transformat în război civil. De atunci, el a multiplicat deplasările între Statele Unite şi Turcia şi a petrecut ore întregi cu lideri ai opoziţiei siriene, care s-a stabilit în apropiere de Istanbul.

"Este evident că retragerea sa reprezintă o pierdere, nu doar din cauza contactelor pe care le-a stabilit, dar şi din cauza expertizei şi cunoştinţelor sale", a recunoscut Psaki.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane a precizat că interimatul va fi asigurat de către secretarul adjunct de Stat, Lawrence Silverman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici