Siria a arestat apropiaţi ai opozanţilor care au participat la conferinţa Geneva II, anunţă SUA

Washingtonul a anunţat miercuri seara că Damascul a arestat şi a plasat în detenţie rude ale opozanţilor care au participat la sfârşitul lui ianuarie la conferinţa de pace Geneva II, în Elveţia.

256 afișări
Imaginea articolului Siria a arestat apropiaţi ai opozanţilor care au participat la conferinţa Geneva II, anunţă SUA

Siria a arestat apropiaţi ai opozanţilor care au participat la conferinţa Geneva II, anunţă SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Departamentul de Stat american a îndemnat regimul sirian, într-un comunicat, să-i "elibereze imediat şi necondiţionat pe toţi cei care au fost arestaţi pe nedrept".

Statele Unite s-au declarat "indignate de informaţiile privind arestarea de către regimul lui Bashar al-Assad a unor membri ai familiilor delegaţiei din partea Coaliţiei opoziţiei siriene, în timpul negocierilor de la Geneva".

Această conferinţă a început pe 22 ianuarie, în Elveţia, având drept scop găsirea unei soluţii pentru conflictul sirian, şi s-a încheiat la 15 februarie, fără a fi obţinut vreun rezultat.

Potrivit Departamentului de Stat american, delegaţii opoziţiei au fost calificaţi de regimul de la Damasc drept "terorişti", iar "bunurile lor au fost confiscate".

"Luându-i drept ţinte pe membrii de familie ai delegaţilor opoziţiei care au participat la (conferinţa) Geneva II, regimul (sirian) a demonstrat nu doar că sfidează comunitatea internaţională, ci şi faptul că încearcă să înăbuşe aspiraţiile legitime ale poporului sirian", a apreciat Washingtonul, care susţine opoziţia moderată din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici