Robert Kaplan, unul dintre cei mai lucizi analişti internaţionali: „Putin va continua să avanseze, sancţiunile nu îl sperie”

Analistul crede că „ţarul este interesat de refacerea graniţelor fostei URSS”.

114459 afișări
Imaginea articolului Robert Kaplan, unul dintre cei mai lucizi analişti internaţionali: „Putin va continua să avanseze, sancţiunile nu îl sperie”

Robert Kaplan, unul dintre cei mai lucizi analişti internaţionali: „Putin va continua să avanseze, sancţiunile nu îl sperie”

Robert Kaplan, socotit unul dintre cei mai străluciţi gânditori americani în domeniul afacerilor internaţionale, crede că Vladimir Putin nu se va opri aici, după ce preşedintele Rusiei a recunoscut două provincii care, împreună, sunt de 7-8 ori mai mari decât suprafaţa Belgiei.

„Mă aşteptam la recunoaşterea provinciilor Donbas, Kremlinul are o viziune strategică pe termen lung şi acea mişcare este funcţională. Prin urmare, întrebându-te ce se va întâmpla astăzi sau mâine, nu înţelegi exact dinamica situaţiei.

Trebuie să aşteptăm cu nerăbdare următoarele şase luni”, este opinia lui Robert Kaplan, care în 2014 s-a aflat în România.

Acesta mai consideră că „ţarul este interesat de refacerea graniţelor fostei URSS. Va continua să avanseze, sancţiunile nu îl sperie”, mizând pe diviziarea SUA şi a UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici