Jurnalistul Robert D. Kaplan vine în România, pentru lansarea cărţii "Răzbunarea geografiei"

Cunoscutul jurnalist Robert D. Kaplan va lansa joi, de la ora 15.30, în sala "Grigore Gafencu" a Ministerului Afacerilor Externe, volumul "Răzbunarea geografiei", apărut la editura Litera, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

1301 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Robert D. Kaplan vine în România, pentru lansarea cărţii "Răzbunarea geografiei"

Jurnalistul Robert D. Kaplan vine în România, pentru lansarea cărţii "Răzbunarea geografiei" (Imagine: Shutterstock)

Lansarea cărţii "Răzbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare şi lupta împotriva destinului" va avea loc în prezenţa autorului şi a unor personalităţi din România. Printre vorbitorii la eveniment se numără Mircea Geoană, Emil Hurezeanu, Iulian Fota şi Paul Dobrescu, iar moderator al discuţiei va fi Alex Şerban.

Robert D. Kaplan este autorul a 14 cărţi de politică externă şi călătorii, traduse în numeroase limbi străine, printre care se numără "Monsoon: The Indian Ocean and the Future of American Power", "Balkan Ghosts: A Journey through History" şi "Warrior Politics: Why Leadership Demands a Pagan Ethos". A fost, timp de peste un sfert de secol, corespondent pe politică externă pentru publicaţia The Atlantic. În 2011, Foreign Policy l-a desemnat printre "primii 100 de gânditori ai lumii".

În 2012, s-a alăturat Stratfor în calitate de analist geopolitic principal. Din 2009 până în 2011, Kaplan a fost membru al Comitetului de Politici de Apărare condus de secretarul american al Apărării Robert Gates. Din 2008, este "senior fellow" la Center for a New American Security din Washington. Din 2006 până în 2008, a fost visiting professor de securitate naţională al promoţiei 1960 din cadrul Academiei Navale a Statelor Unite, Annapolis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici