Roman Protasevich, cu vânătăi pe faţă, spune că e „tratat bine”. Tatăl jurnalistului reacţionează: „Nu sunt cuvintele lui. E foarte rezervat”

  • Declaraţiile lui Roman Protasevich din videoclipul de luni par a fi rezultatul unor constrângeri, spune tatăl jurnalistului.
  • "Nu este pachetul său de ţigări pe masă - nu fumează acea marca de ţigări. Deci cred că a fost forţat", adaugă Dzmitry Protasevich.
  • Liderii Uniunii Europene au stabilit, luni, 24 mai, mai multe sancţiuni împotriva Belarusului.
4381 afișări
Imaginea articolului Roman Protasevich, cu vânătăi pe faţă, spune că e „tratat bine”. Tatăl jurnalistului reacţionează: „Nu sunt cuvintele lui. E foarte rezervat”

Sursă foto: Twitter @BFreeTheatre

Tatăl jurnalistului Roman Protasevich, care a fost reţinut în Belarus după ce avionul în care se afla a fost obligat să aterizeze acolo, a declarat că fiul său sigur a fost forţat în acel videoclip postat online să îşi recunoască vinovăţia şi pare să aibă nasul rupt, relatează Reuters.

Protasevich a recunoscut în videoclip că a luat parte în organizarea tulburărilor de masă din Minsk anul trecut.

Pentru tatăl său, Dzmitry Protasevich, spusele fiului său din videoclipul de luni par a fi rezultatul unor constrângeri.

"Probabil că are nasul rupt, deoarece forma acestuia s-a schimbat şi are multă pudră pe el. Toată partea stângă a feţei sale e machiată", a declarat Dzmitry Protasevich.

„Nu sunt cuvintele lui şi nu e nici intonaţia sa obişnuită. Vorbeşte foarte rezervat şi puteţi vedea că este tulburat", a spus Protasevich despre fiul său.

"Şi nu este pachetul său de ţigări pe masă - nu fumează acea marca de ţigări. Deci cred că a fost forţat".

„Fiul meu nu poate recunoaşte că a creat tulburări de masă, pentru că pur şi simplu nu a făcut aşa ceva”, a adăugat tatăl jurnalistului.

Liderii Uniunii Europene au stabilit, luni, 24 mai, mai multe sancţiuni împotriva Belarusului, printre care interzicerea tranzitării de către liniile aeriene europene a spaţiului aerian al ţării.

De asemenea, liniile aeriene ale Belarusului nu vor mai putea să zboare deasupra spaţiului aerian al blocului comunitar, afectând sever conexiunile ţării cu Europa de Vest, transmite NY Times.

"Suntem surprinşi că destinul unei persoane înseamnă atât de mult şi este văzut ca fiind valoros pentru Uniunea Europeană", a spus Dzmitry Protasevich.

„Cred că ceea ce s-a întâmplat a fost un act de răzbunare, pentru a-i lumina pe alţii: Uite ce putem face”, a adăugat acesta. „Ce se întâmplă este o nebunie totală!”.

Şi iubita jurnalistului Roman Protasevich a fost arestată, a declarat luni Universitatea Europeană de Ştiinţe Umane (EHU) unde este tânara este studentă.

VEZI AICI VIDEO Jurnalistul Roman Protasevici apare într-un video cu vânătăi pe faţă şi spune că este „tratat bine”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici