România anunţă investiţii importante în regiunile frontaliere cu Ucraina şi Moldova

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, negocierea şi semnarea de către România a programelor de finanţare a investiţiilor transfrontaliere. Este vorba despre investiţiile care vor fi realizate în comun de România, Ucraina, Republica Moldova şi ţările învecinate Mării Negre.

397 afișări
Imaginea articolului România anunţă investiţii importante în regiunile frontaliere cu Ucraina şi Moldova

România anunţă investiţii importante în regiunile frontaliere cu Ucraina şi Moldova

Potrivit Ministerului Dezvoltării, în perioada 2021-2027 vor fi trei programe care vor finanţa proiecte de cooperare în domenii precum situaţii de urgenţă, educaţie, sănătate, inovare, cercetare, protecţia naturii, schimbări climatice, prevenirea riscurilor, cultură, turism, siguranţă, securitate şi bună guvernanţă.

Bugetul programului România-Ucraina este de 54.050.004 de euro, iar investiţiile pot fi realizate în judeţele Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Tulcea şi în regiunile ucrainene Zakarpatia, Cernăuţi, Odesa şi Ivano-Frankivsk.

Programul România-Republica Moldova are un buget de 77.298.439 de euro, în aria eligibilă fiind incluse judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi tot teritoriul moldovean.

Bugetul total al Programului Interreg VI-B NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027 este de 72.275.137 de euro, în aria eligibilă fiind incluse Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România (regiunea SE), Turcia şi Ucraina.

În perioada 2021-2027, România participă la cele trei programe, având rol de Autoritate de Management, Secretariat Comun şi Autoritate de Audit.

În perioada următoare, programele vor fi înaintate Comisiei Europene spre aprobare, precizează reprezentanţii ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici