Românul căruia pandemia i-a adus „cea mai frumoasă vacanţă”

  • George este izolat în Indonezia, din luna martie
  • În plină epidemie, George a străbătut, prin Indonezia, 3.000 de km, cu motocicleta
  • Din cauza restricţiilor generate de pandemia de coronavirus, graniţele Indoneziei sunt închise
16796 afișări
Te-ai gândit vreodată că pandemia de coronavirus ar putea avea şi părţi bune? Ei bine, lui George Ardelean, un român care lucrează la o companie internaţională de asistenţă şi consiliere a românilor din străinătate, pandemia i-a adus cea mai frumoasă vacanţă. În martie a rămas izolat în Bali, iar 41 de zile s-a plimbat prin mai multe insulte din Indonezia. A făcut trei teste COVID, a străbătutut, pe motocicletă, peste trei mii de kilometri şi a ajuns în locuri pe care puţini turişti le-au văzut.
 
A avut şi un avantaj: cum în zonă nu mai sunt turişti, afaceriştii au scăzut preţurile. Lipsa curăţeniei din hoteluri şi maimuţele de pe străzi i-au cam dat de furcă, dar localnicii l-au transformat într-o „atracţie turistică”, spune George.
 
George Ardelean: Mă aflu pe feribot, la întoarcere spre Bali. (...) A fost cea mai frumoasă experienţă pe care am avut-o în momentul în care toată lumea a fost blocată acasă sau restricţionată să călătorească sau să iasă din casă.
 
George spune că localnicii l-au transformat în atracţie turistică.
 
George Ardelean: Mulţi dintre ei nu vorbesc engleză. Ştiu  două-trei cuvinte şi le folosesc. Foarte des este < mister>. Vor să-şi facă poze, deci, devii automat atracţie turistică.
 
Mâncarea este foarte ieftină, însă curăţenia din hoteluri lasă de dorit, spune românul.
 
George Ardelean: O supă tradiţională de amestec de legume. Orezul, nelipsit, indiferent ce mănânci, şi o sticlă de apă. Au costat 16 mii de rupii. În lei româneşti ar fi undeva la 4,50 lei. Hotelurile au fost foarte accesibile din punct de vedere financiar. Am putut să stau la un hotel de patru stele cu preţuri care variau între 15-30 euro/noapte, în funcţie de locaţia în care eram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici