Rusia a activat navele de atac şi sistemele de rachetă, din cauza exerciţiului NATO "Sea Shield" desfăşurat în apele teritoriale ale României

Rusia a dispus plasarea în misiune a navelor de atac şi a sistemelor de rachete de pe litoralul Mării Negre, din cauza exerciţiului militar NATO "Sea Shield" ("Scut maritim"), desfăşurat inclusiv în apele teritoriale ale României.

8047 afișări
Imaginea articolului Rusia a activat navele de atac şi sistemele de rachetă, din cauza exerciţiului NATO "Sea Shield" desfăşurat în apele teritoriale ale României

Rusia a activat navele de atac şi sistemele de rachetă, din cauza exerciţiului NATO "Sea Shield" desfăşurat în apele teritoriale ale Romniei

Centrul pentru Reacţie Rapidă şi Posibile Urgenţe al Flotei militare ruse a Mării Negre a prezentat luni o serie de măsuri de monitorizare a navelor Alianţei Nord-Atlantice care participă la exerciţiul "Sea Shield 2019".

Navele de recunoaştere, navele de atac şi sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenţia de presă Tass şi postul Russia Today.

Exerciţiul naval "Sea Shield 2019" a început în sud-vestul Mării Negre, cu participarea unor nave şi avioane militare din SUA, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România şi Turcia. La manevre sunt prezenţi şi militari din Georgia şi Ucraina.

Forţele Navale Române au anunţat că organizează, între 5-13 aprilie 2019, cel mai mare exerciţiu multinaţional naval, "Sea Shield 2019", în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre. La exerciţiul din acest an participă aproximativ 2.200 de militari.

Vor fi exersate proceduri comune de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, de suprafaţă şi aeriene, adaptate la tipologia ameninţărilor de securitate din regiunea Mării Negre. Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), scenariul exerciţiului este fictiv şi urmăreşte planificarea şi executarea unei Operaţiuni de Răspuns la Criză (CRO) sub mandatul unei Rezoluţii a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNSC), în contextul unui mediu de securitate caracterizat prin ameninţări simetrice şi asimetrice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici