Rusia a avut în 2010 vânzări record de armament

Rusia, unul dintre liderii mondiali în exportul de arme, a înregistrat vânzări de arme în valoare totală de 8,5 miliarde de dolari (6,2 miliarde de euro) pe 2010, ceea ce reprezintă un record, a anunţat vineri un oficial rus de rang înalt din domeniul armamentului.

162 afișări
Imaginea articolului Rusia a avut în 2010 vânzări record de armament

Rusia a avut în 2010 vânzări record de armament (Imagine: roe.ru)

Livrările de arme ale întreprinderii publice ruse responsabile de exporturile de armament, Rosoboronexport, totalizează "pe tot anul 2010 o valoare de 8,5 miliarde de dolari", a declarat Serghei Cemezov, directorul Rostehnologhii, din care face parte Rosoboronexport.

Pe termen mediu, carnetul de comenzi al întreprinderii se ridică la 37 de miliarde de dolari (27 de miliarde de euro), a adăugat Cemezov în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Asociaţiei de Afaceri Europene (AEB), care regrupează majoritatea companiilor mari străine din Rusia şi publică statistici cu privire la acestea.

Printre ţările care cumpără în mod tradiţional armament din Rusia figurează India, China, Algeria şi Malaysia, cărora li se adaugă clienţi mai recenţi ca Venezuela şi Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici