Rusia a detaşat efective de menţinere a păcii în oraşul Stepanakert din Nagorno-Karabah

  • Militari ruşi din cadrul unui contingent pentru menţinerea păcii au fost mobilizaţi, vineri, la periferia oraşului Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, în virtutea armistiţiului dintre Armenia şi Azerbaidjan, relatează cotidianul Le Figaro.
  • Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.
635 afișări
Imaginea articolului Rusia a detaşat efective de menţinere a păcii în oraşul Stepanakert din Nagorno-Karabah

Rusia a detaşat efective de menţinere a păcii în oraşul Stepanakert din Nagorno-Karabah

Militari ruşi din cadrul unui contingent pentru menţinerea păcii au fost mobilizaţi, vineri, la periferia oraşului Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, în virtutea armistiţiului dintre Armenia şi Azerbaidjan, relatează cotidianul Le Figaro.

Zeci de militari ruşi şi vehicule blindate au fost detaşaţi în sudul oraşului, pe linia de contact între forţele armene şi azere. Militarii ruşi au creat puncte de punct de control pe şoseaua care face legătura între oraşul Stepanakert şi localitatea Choucha. "Controlăm documentele, ne asigurăm că nu sunt transportate arme", a declarat un militar rus.

Armenia şi Azerbaidjanul au semnat în urmă cu câteva zile, prin medierea Rusiei, un nou acord de încetare a confruntărilor militare în regiunea Nagorno-Karabah.

Potrivit estimărilor, aproximativ 800 de persoane, inclusiv 100 de civili, au fost ucise în confruntările militare produse în ultimele şase săptămâni în Nagorno-Karabah. Potrivit unor surse militare, bilanţul ar putea fi de mii de morţi.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici