Rusia a fost suspendată din Financial Action Task Force (FATF)

Financial Action Task Force (FATF), un organ de supraveghere a criminalităţii financiare la nivel mondial, a suspendat vineri statutul de membru al Rusiei, afirmând că războiul purtat de Moscova în Ucraina a încălcat principiile organizaţiei.

425 afișări
Imaginea articolului Rusia a fost suspendată din Financial Action Task Force (FATF)

Rusia a fost suspendată din Financial Action Task Force (FATF)

"Acţiunile Rusiei contravin, în mod inacceptabil, principiilor fundamentale ale FATF, care vizează promovarea securităţii, siguranţei şi integrităţii sistemului financiar global", a afirmat grupul cu sediul la Paris într-o declaraţie, potrivit Reuters.

În ultimul an, Ucraina a făcut apeluri repetate la grup pentru a exclude complet Rusia.

Dar, deşi Rusia a fost suspendată, rămâne membră a organizaţiei, notează Reuters.

"Federaţia Rusă rămâne responsabilă pentru obligaţia sa de a pune în aplicare standardele FATF. Rusia trebuie să continue să îşi îndeplinească obligaţiile financiare", a arătat FATF.

Acesta a adăugat că va analiza situaţia la fiecare dintre reuniunile sale plenare.

FATF (GAFI) este o organizaţie interguvernamentală care susţine lupta împotriva spălării banilor şi a finanţării terorismului prin stabilirea de standarde globale şi verificarea respectării acestora de către ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fatf,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici