Rusia a abandonat o bază din nordul Crimeei. Se pregăteşte pentru contraofensiva ucraineană?

Imaginile recente din satelit analizate de CNN arată că forţele ruse au abandonat o bază cheie din nordul Crimeei.

811 afișări
Imaginea articolului Rusia a abandonat o bază din nordul Crimeei. Se pregăteşte pentru contraofensiva ucraineană?

Maxar Technologies

Instalaţia, în apropiere de satul Medvedivka şi aproape de graniţa cu regiunea Herson, adăposteşte un număr semnificativ de echipamente ruseşti.

Imaginile Maxar cu rezoluţie mai mare din 11 februarie 2023 dezvăluie zeci de vehicule blindate, inclusiv tancuri şi piese de artilerie.

Nu a fost imediat clar de ce Moscova a mutat echipamentul sau unde, dar la începutul lunii, oficialii instalaţi de ruşi în Crimeea au semnalat că se aşteptau la o contraofensivă ucraineană care să vizeze peninsula.

„Cred că decizia de a construi structuri defensive în Crimeea şi cu privire la abordările peninsulei a fost corectă şi justificată”, a declarat guvernatorul Crimeii desemnat de Rusia, Serghei Aksyonov, pe 11 aprilie.

Imaginile Maxar din 11 februarie până pe 16 februarie arată o mare concentraţie de structuri defensive în apropiere de Medvedivka, inclusiv o reţea de tranşee şi bariere de beton antitanc în formă de pană cunoscute sub numele de dinţi de dragon.

O imagine Maxar din 3 ianuarie arată că fortificaţiile erau mult mai mici la începutul anului.

În lumina comentariilor lui Aksyonov, experţii au sugerat că retragerea echipamentului militar rus de la baza din Medvedivka ar putea fi legată de operaţiuni defensive dinaintea unei contraofensive ucrainene, potrivit CNN


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici