Rusia a transmis Statelor Unite planul privind arsenalul chimic sirian

Rusia a transmis Statelor Unite planul de plasare sub control internaţional a arsenalului chimic sirian, iar dosarul va fi discutat la Geneva de şefii diplomaţiilor celor două ţări, afirmă surse oficiale citate de presa rusă.

213 afișări
Imaginea articolului Rusia a transmis Statelor Unite planul privind arsenalul chimic sirian

Rusia a transmis Statelor Unite planul privind arsenalul chimic sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am transmis americanilor planul de plasare sub control internaţional a armamentului chimic din Siria. Vom discuta acest dosar la Geneva", a declarat o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe.

Secretarul de stat american John Kerry a declarat, luni, că Rusia va trimite marţi Statelor Unite detalii despre iniţiativa de plasare sub control internaţional a arsenalului chimic sirian.

"Informaţiile vor fi trimise în cursul zilei de marţi", a declarat John Kerry după ce a discutat cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi secretarul american de Stat se vor întâlni la Geneva joi după-amiază. 

O sursă rusă la Geneva a anunţat că această întâlnire ar putea să dureze mai multe zile, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

"Întâlnirea urmează să înceapă joi şi să se încheie vineri, dar ea ar putea fi prelungită până sâmbătă", a anunţat această sursă.

Rusia a anunţat că a propus Siriei să-şi plaseze arsenalul chimic sub control internaţional şi să-l distrugă, o propunere pe care Damascul a acceptat-o marţi.

Lavrov are "idei interesante privind mijloacele prin care am putea ajunge la aceasta", a afirmat miercuri John Kerry, în cadrul unui forum, adăugând că "dacă noi, într-adevăr, putem securiza toate armele chimice din Siria prin această soluţie, acesta va fi mijlocul preferabil".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici