Rusia a trimis un nou convoi "umanitar" în estul Ucrainei

Un nou convoi umanitar rus, format din 74 de camioane, a intrat duminică în estul Ucrainei, anunţă autorităţile de la Kiev, avertizând că insurgenţii şi trupele ruse pregătesc o ofensivă militară de amploare.

541 afișări
Imaginea articolului Rusia a trimis un nou convoi "umanitar" în estul Ucrainei

Rusia a trimis un nou convoi "umanitar" în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost trimis un nou convoi, format din 74 de camioane, prin încălcarea tuturor criteriilor internaţionale privind transportul ajutoarelor umanitare", a afirmat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

"Există semnale conform cărora rebelii şi trupele ruse pregătesc o ofensivă de amploare", a adăugat Andrei Lisenko, precizând că şase militari ucraineni au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în confruntări cu separatiştii.

În urmă cu o săptămână, Administraţia de la Kiev a anunţat că Rusia a trimis tancuri şi militari în estul Ucrainei, informaţia fiind confirmată de NATO.

Şapte militari ucraineni şi cinci civili au murit, vineri şi sâmbătă, în estul Ucrainei.

Confruntările între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi continuă în zona aeroportului din Doneţk, în pofida armistiţiului intrat în vigoare pe 5 septembrie.

Ţările occidentale au criticat vehement Rusia pentru lipsa de acţiune în cazul conflictului ucrainean, soldat cu peste 4.000 de morţi în ultimele opt luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici