Rusia pregăteşte un nou convoi umanitar pentru estul Ucrainei

Moscova se pregăteşte să trimită în estul Ucrainei un al şaselea convoi umanitar care va transporta medicamente şi combustibil, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Oleg Voronov, citat de Tass, în pagina electronică.

333 afișări
Imaginea articolului Rusia pregăteşte un nou convoi umanitar pentru estul Ucrainei

Rusia pregăteşte un nou convoi umanitar pentru estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, zeci de camioane ruse sunt încărcate cu medicamente şi combustibil în regiunea Rostov", a declarat Voronov, precizând că acest ajutor umanitar este furnizat "la solicitarea autorităţilor din Doneţk şi Lugansk".

În ultima săptămână, Rusia a transportat în estul Ucrainei "peste 2.000 de tone de ajutor umanitar", a adăugat Voronov.

Este vorba de al şaselea convoi rus cu ajutor umanitar destinat populaţiei din bastioanele rebele Doneţk şi Lugansk.

Duminică dimineaţa, un al cincilea convoi umanitar format din 50 de camioane trimise de Rusia a intrat în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Trimiterea ajutoarelor umanitare ruse în estul Ucrainei reprezintă o nouă sursă de tensiuni între Kiev şi Moscova, după ce Ucraina a acuzat o "intervenţie" a Rusiei, în urma trimiterii primului convoi, în august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici