Rusia ar putea continua războiul câţiva ani, susţin serviciile americane

Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina şi, deşi Moscova vrea evitarea escaladării conflictului spre o confruntare directă cu Statele Unite şi NATO, există riscuri în acest sens, conform evaluării Comunităţii serviciilor de informaţii americane.

3139 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea continua războiul câţiva ani, susţin serviciile americane

Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina şi, deşi Moscova vrea evitarea escaladării conflictului spre o confruntare directă cu Statele Unite şi NATO, există riscuri în acest sens, conform evaluării Comunităţii serviciilor de informaţii americane.

Rusia "probabil nu vrea un conflict militar direct cu Statele Unite şi NATO, dar există potenţialul ca acest lucru să se producă", arată raportul de evaluare elaborat de Comunitatea agenţiilor de informaţii americane, potrivit postului de televiziune CNN.

"Până acum, liderii ruşi au evitat acţiunile care ar extinde războiul din Ucraina dincolo de frontierele Ucrainei, dar riscul de escaladare rămâne semnificativ", subliniază raportul.

Avril Haines, directorul Comunităţii naţionale de informaţii din SUA, a declarat în Congres că în prezent are loc "un război de uzură în care niniuna dintre părţi nu are un avantaj militar definitiv".

"Nu observăm semnale că armata rusă va putea obţine anul acesta câştiguri teritoriale majore, dar preşedintele Vladimir Putin calculează timpul în favoarea lui, iar prelungirea războiului, inclusiv prin potenţiale pauze în confruntări, este cel mai bun parcurs pentru a obţine, eventual, asigurarea intereselor strategice ruse în Ucraina, chiar dacă vor dura ani", a atras atenţia Avril Haines.

Conform raportului de evaluare, Rusia se bazează din ce în ce mai mult pe armament nuclear, din cauza pierderilor militare suferite în Ucraina. Pierderile din Ucraina "au afectat grav capabilităţile convenţionale terestre şi aeriene ale Rusiei, intensificând dependenţa de armele nucleare", a comunicat Biroul directorului Comunităţii agenţiilor de informaţii americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici