Rusia avertizează că urmăreşte cu atenţie distrugătorul britanic HMS Daring, aflat în apele României

Armata rusă urmăreşte cu atenţie traseul distrugătorului britanic HMS Daring, aflat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, pentru exerciţii militare cu fregata Regele Ferdinand, afirmă surse militare ruse citate de ediţia italiană a agenţiei Sputnik.

6300 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează că urmăreşte cu atenţie distrugătorul britanic HMS Daring, aflat în apele României

Rusia avertizează că urmăreşte cu atenţie distrugătorul britanic HMS Daring, aflat în apele României (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Flota rusă a Mării Negre şi aviaţia militară urmăresc deplasările distrugătorului HMS Daring, care participă la exerciţii cu Forţele Navale române, a declarat un oficial militar rus, sub protecţia anonimatului.

Distrugătorul britanic HMS Daring se află în apele teritoriale ale României în perioada 25-27 aprilie, efectuând, alături de fregata Regele Ferdinand, exerciţii de contracarare a unui atac aerian, comunicaţii tactice şi manevre de reaprovizionare. După încheierea activităţilor de instrucţie, nava britanică acostează două zile în portul Constanţa.

Potrivit experţilor citaţi de agenţia Sputnik, distrugătorul britanic HMS Daring, o navă militară din clasa 45, este dotat cu armament greu şi are la bord elicoptere multirol de tip AW159 Wildcat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici