VIDEO China a lansat la apă primul portavion proiectat şi construit în ţară

China a lansat miercuri primul portavion proiectat şi construit în ţară, la şantierul naval din Dalian, acesta fiind cel de-al doilea portavion al marinei chineze, care mai deţine o navă de acest fel de origine sovietică, informează site-ul postului de televiziune France 24.

13416 afișări
Imaginea articolului VIDEO China a lansat la apă primul portavion proiectat şi construit în ţară

VIDEO China a lansat la apă primul portavion proiectat şi construit în ţară (Imagine: Twitter)

Portavionul de Tip 001A, model derivat din clasa rusească Amiral Kuzneţov, a cărui construcţie a început în anul 2015, ar urma să devină operaţional în anul 2020.

Forţele navale chineze mai operează portavionul Liaoning, o navă construită în urmă cu 25 de ani în şantierele sovietice şi care a devenit operaţional în anul 2012, după o perioadă îndelugată de reabilitare şi modernizare.

 

 

Programul Beijingului de construire de portavioane îngrijorează statele din regiune, în special Taiwanul şi Japonia, în condiţiile unor dispute teritoriale cu China.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici