Rusia critică Alianţa Nord-Atlantică, după ce statul Muntenegru a fost invitat să adere la NATO

Procesul de extindere a Alianţei Nord-Atlantice riscă să exacerbeze tensiunile pe continentul european, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, după ce Muntenegru a fost invitat să adere la NATO, informează Reuters online.

1529 afișări
Imaginea articolului Rusia critică Alianţa Nord-Atlantică, după ce statul Muntenegru a fost invitat să adere la NATO

Rusia critică Alianţa Nord-Atlantică, după ce statul Muntenegru a fost invitat să adere la NATO

"În general, considerăm că extinderea NATO este un proces negativ" a mai spus oficialul rus, adăugând că "Acest proces nu aduce nimic în plus din punctul de vedere al securităţii europene. Dimpotrivă, acest proces riscă să exacerbeze tensiunile pe continent."

Joi, Alianţa Nord-Atlantică a invitat, în mod formal, statul Muntenegru să devină al 29-lea memebru al alianţei, decizie care trebuie să fie ratificată de Senatul american, cât şi de corpurile legislative ale celorlalte state-membre, dar şi de parlamentul muntenegrez.

Comentând iniţiaţiva Alianţei Nord-Atlantice de a organiza o întâlnire NATO-Rusia înainte de summit-ul NATO din iulie, Peskov a afirmat că Rusia nu s-a ferit niciodată de dialog, adăugând că aceasta este singura cale de rezolvare a problemelor şi chestiunilor care afectează relaţiile dintre Moscova şi NATO, informează Sputnik News online.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici