Rusia declară un "război rece" preşedintelui Viktor Iuşcenko

Rusia a intrat în cursa electorală ucraineană declarând un "război rece" preşedintelui în exerciţiu prooccidental Viktor Iuşcenko, a apreciat, miercuri, presa rusă, a doua zi după violentul atac al Kremlinului împotriva atitudinii "antiruseşti" a Kievului.

24 afișări
Imaginea articolului Rusia declară un "război rece" preşedintelui Viktor Iuşcenko

Rusia declară un "război rece" preşedintelui Viktor Iuşcenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iuşcenko nu mai este preşedinte pentru Medvedev", titra cotidianul rus Kommersant.

"Moscova a intrat în cursa pentru alegerile prezidenţiale ucrainene", prevăzută pentru 17 ianuarie, "şi a spus clar cine trebuie să piardă în această cursă", scrie ziarul.

Acuzându-i în special pe liderii ucraineni de vânzarea de arme Georgiei, de dorinţa de a adera la NATO şi de conducerea unor negocieri independente cu Uniunea Europeană asupra gazului rusesc, preşedintele rus a anunţat marţi amânarea sine die a trimiterii unui nou ambasador rus la Kiev.

"Sensul mesajului este «Nu ne mai jucăm cu Iuşcenko şi îl aşteptăm pe succesorul său»", scrie cotidianul de afaceri Vedomosti, într-un editorial. Pentru cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ, "Medvedev a declarat un război rece Ucrainei".

"Pentru cetăţenii simpli ai celor două ţări, situaţia frizează absurdul. Potrivit experţilor, ea este legată de alegerile prezidenţiale ucrainene", scrie, la rândul său, cotidianul Nezavissimaïa Gazeta.

"Kremlinul nu a mai exprimat niciodată într-un mod atât de concentrat şi ferm nemulţumirile sale faţă de Ucraina", comentează cotidianul independent Vremia Novostei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici