Rusia foloseşte avioane fără pilot pentru a asigura ordinea publică

Rusia foloseşte avioane fără pilot pentru a asigura ordinea publică la evenimente importante sau cu ocazia manifestaţiilor, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, citat luni de agenţia Interfax.

246 afișări
Imaginea articolului Rusia foloseşte avioane fără pilot pentru a asigura ordinea publică

Rusia foloseşte avioane fără pilot pentru a asigura ordinea publică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înainte, nimeni nu se putea gândi că Ministerul de Interne va folosi avioane fără pilot pentru a garanta ordinea publică în cursul evenimentelor la care participă multe persoane, dar în prezent recurge frecvent la acestea", a declarat prim-adjunctul ministrului de Interne, Mihail Suhodolski.

Suhodolski, care a făcut aceste afirmaţii în faţa agenţilor de poliţie cu ocazia unei reuniuni organizate în oraşul Rostov-pe-Don, situat la 1.220 de kilometri sud de Moscova, nu a precizat de când şi la ce fel de evenimente au fost folosite aceste avioane fără pilot.

La începutul anului, un oficial din cadrul serviciului rus pentru imigraţie a precizat că Rusia intenţionează să folosească avioanele fără pilot pentru a supraveghea fluxurile de imigranţi ilegali, adăugând că un aparat a fost testat în acest scop în regiunea Moscovei.

Avioanele fără pilot sunt folosite în numeroase ţări, în special în Statele Unite, pentru a-i urmări pe traficanţii de droguri şi pe imigranţii ilegali la graniţa cu Mexicul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici