Rusia interceptează o aeronavă a marinei americane deasupra Mării Mediterane. Este al doilea incident în patru zile

  • Un avion de luptă rusesc a interceptat un avion de recunoaştere al marinei americane
  • Guvernele ambelor ţări au confirmat incidentul petrecut duminică
  • Ambele ţări au oferit o versiune diferită despre cum s-a petrecut evenimentul
2732 afișări
Imaginea articolului Rusia interceptează o aeronavă a marinei americane deasupra Mării Mediterane. Este al doilea incident în patru zile

Sursa foto: Profimedia

Flota a VI-a a Forţelor Navale Americane Europa-Africa a declarat într-un comunicat duminică că piloţii ruşi au executat manevre periculoase atunci când au interceptat un avion de recunoaştere american. Avionul patrula deasupra Mării Mediterane într-un zbor de recunoaştere iar avionul de vânătoare rusesc SU-35 l-a interceptat într-o manieră neprofesionistă. Oficialii marinei americane spun că este al doilea incident de acest fel petrecut în 4 zile de când piloţii ruşi fac astfel de manevre, relatează CNN.

Acţiunile inutile ale pilotului rus SU-35 erau în contradicţie cu buna conduită aeriană şi cu regulile internaţionale de zbor. În timp ce aeronava rusă funcţiona în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă. Siguranţa zborului ambelor aeronave putea fi periclitat serios, au declarat cei din Marina SUA.

Pe de altă parte, surse din Armata Rusă au declarat luni că aeronavele lor au decolat din baza aeriană Hmeimim din Siria. Scopul misiunii a fost identificarea ţintelor care se apropie de bazele militare ruseşti din Siria.

Avionul de luptă rusesc s-a apropiat de aeronava americană după ce a recunoscut numărul de identificare ca fiind al Marinei Americane. Pilotul rus a escortat avionul de recunoaştere american până când acesta a ieşit din raza bazelor militare ruse.

SUA au acuzat în trecut Rusia de interceptări similare, dar în ultimii ani astfel de întâlniri au fost tot mai rare.

Miercuri, Marina Americană a declarat că un avion rus a executat o manevră inversă de mare viteză în timpul altei intercepţii nesigure.

Generalul american delegat pe Europa a luat legătura cu oficialii de la Moscova pentru a discuta despre incident. Generalul Tod Wolters crede că piloţii ruşi sunt mai degrabă neprofesionişti şi nu execută manevrele în mod deliberat.

Un alt incident s-a petrecut în iunie când un avion de luptă rusesc a interceptat de mai multe ori o aeronavă de recunoaştere americană P-8.

Tot miercuri, Comandamentul Spaţial al Armatei Americane a declarat că Moscova a efectuat un test cu rachete anti-satelit. Comandantul Jay Raymond a afirmat că testul rus nu oferă decât un alt exemplu prin care ameninţările la adresa sistemelor spaţiale aliate şi a SUA sunt reale, serioase şi în continuă creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici