Rusia nu mai neagă atacul asupra Odesei. Zaharova: "Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară a portului"

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat duminică că forţele ruse au lovit cu rachete de mare precizie o navă militară ucraineană în portul Odesa din Ucraina.

2995 afișări
Imaginea articolului Rusia nu mai neagă atacul asupra Odesei. Zaharova: "Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară a portului"

"Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară a portului Odesa, trimiţând o navă militară ucraineană la adresa preferată a regimului de la Kiev, într-o lovitură de precizie", a postat Zaharova pe Telegram, citează Reuters.

Comentariul Zaharovei a venit după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a lovit portul Odesa la o zi după acordul privind cerealele încheiat cu Naţiunile Unite, Turcia şi Ucraina.

Zelenski a declarat că bombardamentul demonstrează că Moscova va găsi întotdeauna o modalitate de a nu pune în aplicare acordul privind cerealele încheiat cu ONU, Turcia şi Ucraina.

"Acest lucru dovedeşte un singur lucru: indiferent de ceea ce spune şi promite Rusia, aceasta va găsi modalităţi de a nu o pune în aplicare", a adăugat el.

Armata ucraineană afirmase că rachetele ruseşti au lovit sâmbătă portul din sudul ţării, ameninţând un acord semnat cu doar o zi înainte pentru a debloca exporturile de cereale din porturile de la Marea Neagră şi pentru a atenua penuria mondială de alimente cauzată de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici