Rusia produce primele focoase nucleare pentru torpila Poseidon. Putin spune că este arma perfectă şi a fost gândită să distrugă ţărmurile Statelor Unite

Rusia a produs primele focoase nucleare pentru super torpilele autopropulsate Poseidon, care sunt dezvoltate pentru a fi utilizate pe submarinul nuclear Belgorod, anunţă Reuters, care citează agenţia TASS.

1999 afișări
Imaginea articolului Rusia produce primele focoase nucleare pentru torpila Poseidon. Putin spune că este arma perfectă şi a fost gândită să distrugă ţărmurile Statelor Unite

Sursa foto: Twitter

De la un mesaj sumbru de Anul Nou în care descria Occidentul ca fiind adevăratul inamic al Rusiei în războiul din Ucraina, preşedintele Vladimir Putin a trimis mai multe semnale că Rusia nu va da înapoi. El a expediat rachete hipersonice în Atlantic şi şi-a numit un general de top pentru a conduce războiul.

"Primele încărcături de muniţie Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat", a declarat sursa citată de agenţia de presă de stat TASS.

TASS a precizat că principalele componente ale Poseidon, inclusiv un reactor nuclear pentru a oferi torpilei propria sursă de energie, au fost finalizate cu succes. Echipajul submarinului nuclear Belgorod a finalizat, de asemenea, testele cu modele ale torpilei, a precizat TASS.

Ministerul Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Putin a anunţat pentru prima dată ceea ce va deveni cunoscut sub numele de Poseidon în 2018, spunând că este un tip nou de armă nucleară strategică, confirmând că va avea propria sursă de energie nucleară.

Există puţine detalii confirmate despre Poseidon în domeniul public, dar arma este în esenţă o încrucişare între o torpilă şi o dronă, şi poate fi lansată de pe un submarin nuclear.

Poseidon îşi are rădăcinile în planurile sovietice din timpul lui Iosif Stalin pentru o torpilă nucleară care să poată devasta ţărmurile Statelor Unite.

În discursul din 2018, Putin a spus că raza de acţiune a torpilei ar fi nelimitată şi că aceasta ar putea opera la adâncimi extreme, la o viteză mai mare decât cea a oricărui submarin sau a altor torpile.

"Sunt foarte puţin zgomotoase, au o manevrabilitate ridicată şi sunt practic indestructibile pentru inamic. Nu există nicio armă care să le poată contracara în lumea de astăzi", a declarat Putin.

Poseidon va fi transportat de K-329 Belgorod, un submarin nuclear cu destinaţie specială care a fost construit de Şantierul Naval Sevmash.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
armament,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici