Rusia reia zborurile regulate către o ţară prietenă, suspendate de la invadarea Ucrainei

Rossiya Airlines, parte a grupului rus Aeroflot, a reluat sâmbătă zborurile programate către Cuba, care fuseseră suspendate de când ţările occidentale au închis Rusiei spaţiul lor aerian ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina.

12421 afișări
Imaginea articolului Rusia reia zborurile regulate către o ţară prietenă, suspendate de la invadarea Ucrainei

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Primul zbor a decolat sâmbătă spre staţiunea cubaneză Varadero de pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, a precizat Aeroflot. Această cursă va fi efectuată de două ori pe săptămână, potrivit Reuters.

Companiile aeriene ruseşti au suspendat zborurile către Cuba, Mexic şi Republica Dominicană pe 28 februarie anul trecut, la patru zile după începutul invaziei, pe care Rusia o numeşte "operaţiune militară specială".

Vicepremierul pentru turism, sport, cultură şi comunicaţii, Dmitri Cernişenko, a anunţat în luna mai că zborurile regulate către Cuba care ocolesc spaţiul aerian al ţărilor "neprietenoase" vor fi reluate până în luna iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici