Rusia suspendă zona de liber-schimb cu Ucraina de la 1 ianuarie 2016

Rusia suspendă zona de liber-schimb cu Ucraina de la 1 ianuarie 2016, data la care intră în vigoare acordul de asociere comercială dintre Kiev şi Uniunea Europeană, potrivit unui decret semnat miercuri de preşedintele rus, Vladimir Putin, informează publicaţia Le Figaro.

2551 afișări
Imaginea articolului Rusia suspendă zona de liber-schimb cu Ucraina de la 1 ianuarie 2016

Rusia suspendă zona de liber-schimb cu Ucraina de la 1 ianuarie 2016

Potrivit decretului semnat de Putin, această decizie de suspendare a zonei de liber-schimb cu Ucraina a fost luată ca urmare "a circumstanţelor care pot aduce atingere intereselor şi securităţii economice a Rusiei".

Rusia susţine că acordul de liber-schimb dintre Kiev şi Bruxelles implică riscul "inundării" pieţei sale de desfacere cu produse europene, în cazul în care nu ia măsurile necesare protecţiei comerciale.

La jumătatea lunii noiembrie, Comisia Europeană a anunţat Ucraina că din data de 1 ianuarie 2016 intră în vigoare a doua parte a Acordului de asociere comercială, ce are în vedere crearea şi lansarea unei zone de liber-schimb între Ucraina şi Uniunea Europeană. Acordul nu are în vedere doar dezvoltarea relaţiilor economice, ci şi realizarea şi implementarea reformelor în domeniul economic şi în alte sfere în Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici