O rachetă de croazieră a deviat în timpul unui test în Rusia, aterizând pe o clădire de apartamente

O rachetă de croazieră rusească a deviat în timpul unui test, aterizând pe o clădire de apartamente din nord-vestul Rusiei, fără a face victime, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, citat de Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina electronică.

5381 afișări
Imaginea articolului O rachetă de croazieră a deviat în timpul unui test în Rusia, aterizând pe o clădire de apartamente

O rachetă de croazieră a deviat în timpul unui test în Rusia, aterizând pe o clădire de apartamente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Racheta "a deviat de la traiectorie" şi a căzut în apropierea oraşului Nionoksa, situat la aproximativ 1.000 de kilometri nord de Moscova, pe litoralul Mării Albe, în regiunea Arhanghelsk, a precizat ministerul.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, potrivit ministerului, dar agenţiile de presă AFP şi Tass au precizat că racheta a lovit o clădire rezidenţială, avariind acoperişul şi câteva apartamente şi declanşând un incendiu.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că racheta a deviat de la traiectorie în timpul unui test efectuat de NPO Maşinostroienie, unul dintre principalii producători de rachete din Rusia. Compania nu a făcut comentarii pentru moment despre testul eşuat.

Ministerul Apărării a precizat că investighează pentru a determina motivele eşecului testului.

O rachetă experimentală sol-aer s-a prăbuşit în aprilie după lansare, tot în regiunea Arhanghelsk.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici