Rusia urmăreşte "foarte atent" summitul "antirus" de la Vilnius

Rusia urmăreşte "foarte atent" summitul NATO din Lituania, care are un "puternic caracter antirus", a afirmat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în contextul în care liderii statelor din Alianţa Nord-Atlantică analizează noi modalităţi de susţinere a Ucrainei.

2029 afișări
Imaginea articolului Rusia urmăreşte "foarte atent" summitul "antirus" de la Vilnius

"Urmărim foarte atent summitul NATO. În mod foarte clar, este vorba de un summit care are un puternic caracter antirus. Rusia este percepută ca inamic, adversar, iar discuţiile se vor derula în această optică", a afirmat Dmitri Peskov, citat de cotidianul Le Monde.

Statele din cadrul NATO oferă asistenţă militară masivă Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că, la summitul de la Vilnius, liderii ţărilor aliate vor transmite "mesaj clar privind necesitatea aducerii Ucrainei mai aproape de NATO".

Eventuala admitere a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică ar genera efecte "negative" pentru securitatea Europei, iar Rusia va avea o reacţie "fermă", a avertizat luni Administraţia de la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici