Ruşii visează să lucreze la stat. Gazprom, în topul preferinţelor

Companiile din sectorul energetic Gazprom şi Rosneft, dar şi banca Sberbank, toate controlate de stat, se află în fruntea unei liste de companii la care ruşii vor să lucreze cel mai mult, potrivit unui sondaj publicat luni.

134 afișări
Imaginea articolului Ruşii visează să lucreze la stat. Gazprom, în topul preferinţelor

Ruşii visează să lucreze la stat. Gazprom, în topul preferinţelor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Gazprom rămâne cel mai atractiv angajator pentru ruşi. Dacă respondenţii ar putea alege un loc de muncă la orice mare companie care operează în Rusia, 44% ar prefera Gazprom", potrivit firmei de cercetare VTsIOM, informează RIA Novosti.

În 2009, doar 33% din ruşi visau să lucreze la Gazprom.

Atractivitatea gigantului petrolier Rosneft a urcat de la 23% în 2009 la 29% în acest an, în timp ce în cazul Sberbank a avansat de la 15% la 25%.

Sondajul din acest an relevă un interes mai scăzut în rândul populaţiei pentru locuri de muncă la operatori de telefonie şi companii de asigurări.

Top 5 al locurilor de muncă de vis este completat de Lukoil, cel mai mare producător privat de petrol din Rusia, şi compania de căi ferate. Acestea sunt urmate de compania care operează reţeaua federală de electricitate, compania de distribuţie interegională, RusHydro, Norilsk Nickel, Aeroflot şi VTB-24.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici