„Sacrificat”. Medicul din Wuhan a cărui piele şi-a schimbat peste noapte culoarea a murit de coronavirus. Cazul a stârnit revoltă în China

  • Moartea unui medic de la „spitalul denunţurilor” din Wuhan a stârnit un val de furie împotriva conducerii spitalului.
  • Hu Weifeng, în vârstă de 42 de ani, este unul dintre pacienţii cu COVID-19 a căror piele a devenit, peste noapte, mult mai închisă la culoare
  • Este al şaselea angajat al unităţii medicale care şi-a pierdut viaţa din cauza COVID-19
28789 afișări
Imaginea articolului „Sacrificat”. Medicul din Wuhan a cărui piele şi-a schimbat peste noapte culoarea a murit de coronavirus. Cazul a stârnit revoltă în China

Moartea unui medic de la „spitalul denunţurilor” din Wuhan a stârnit un val de furie împotriva conducerii spitalului. Aceştia au fost acuzaţi că nu asigură protecţia angajaţilor din domeniul sănătăţii, mai ales că e vorba de cei care se confruntă zi de zi cu pericolul infectării cu noul coronavirus.

Hu Weifeng, în vârstă de 42 de ani, a murit de coronavirus marţi, după 4 luni de luptă cu boala. Era medic urolog la spitalul din Wuhan unde lucra şi medicul oftalmolog Li Wenliang, fiind al şaselea angajat al unităţii medicale care şi-a pierdut viaţa din cauza COVID-19.

CITEŞTE AICI despre cazul medicului Li Wenliang

Hu Weifeng este unul dintre medicii care au făcut senzaţie în luna aprilie a acestui an, după ce pielea i s-a închis la culoare extrem de mult „peste noapte”, bolnav fiind de coronavirus.

CITEŞTE AICI Doi chinezi grav bolnavi de COVID-19 s-au trezit cu pielea închisă la culoare. Explicaţia medicilor

Un alt medic, dr. Ai Fen, a declarat că oficialii spitalului au solicitat personalului să nu poarte echipament de protecţie pentru a nu provoca panică. Aceasta ar fi fost criticată pe motiv că „distruge stabilitatea” atunci când a încercat să avertizeze despre pericolele coronavirusului. Şi dr. Li Wenliang a fost pedepsit după ce şi-a informat prietenii şi colegii despre COVID în luna decembrie. Bărbatul nu ştia pe atunci că urma să moară în februarie, bolnav de coronavirus, nici că moartea sa va provoca un val fără precedent de furie publică faţă de autorităţi.

Un hashtag apărut în urma morţii lui Hu a fost vizualizat de peste 400 de milioane de ori miercuri, adunând mai bine de 46.000 de comentarii. Mulţi oameni s-au întrebat de ce şefii spitalului nu au fost pedepsiţi.

„De la Li Wenliang la Hu Weifeng, personalul medical al spitalului din Wuhan a avut cel mai mult de pierdut în timpul focarului. Au fost ucişi de conducătorii spitalului. I-au sacrificat”, a scris un utilizator pe Weibo.

„Câţi medici şi asistenţi vor muri în zadar?” a spus un altul, nemulţumit că nu au fost schimbate persoanele din conducerea unităţii.

Se crede că Hu a suferit o hemoragie cerebrală în luna aprilie şi ar fi intrat în comă înainte de a muri, relatează The Guardian. Potrivit presei chineze, când Hu s-a trezit, le-a spus celor din jurul său: „Mă simt ca o barcă mică în mijlocul oceanului. În orice moment mă pot scufunda.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici