Doi chinezi grav bolnavi de COVID-19 s-au trezit cu pielea închisă la culoare. Explicaţia medicilor. FOTO

  • Doi medici din China, grav afectaţi de coronavirus, s-au trezit cu pielea închisă la culoare.
  • Tonul anormal al pielii e cauzat de un dezechilibru hormonal al ficatului afectat de un tratament primit din partea medicilor.
  • Ambii medici s-au îmbolnăvit în timp ce tratau pacienţi la spitalul central din Wuhan.
113483 afișări
Imaginea articolului Doi chinezi grav bolnavi de COVID-19 s-au trezit cu pielea închisă la culoare. Explicaţia medicilor. FOTO

Doi chinezi grav bolnavi de COVID-19 s-au trezit cu pielea închisă la culoare. Explicaţia medicilor. FOTO

Doi medici din Wuhan s-au trezit cu un ton închis al pielii după ce s-au îmbolnăvit grav cu COVID-19, scrie Daily Mail, care citează televiziunea chineză de stat, CCTV.

Yi Fan şi Hu Weifeng au contactat noul coronavirus când tratau pacienţi la spitalul central din Wuhan. Tonul anormal al pielii e cauzat de un dezechilibru hormonal după ce ficatul lor a fost distrus în lupta cu virusul, a declarat medicul care i-a tratat în presa din China.

Cei doi medici au fost colegi cu primul medic care a avertizat de apariţia unui nou virus asemănător cu SARS. Li Wenliang a fost pedepsit de partidul comunist pentru că a alarmat populaţia, iar apoi s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi a murit.

Colegii săi, Yi Fan şi Hu Weifeng, au fost diagnosticaţi pe 18 ianuarie şi internaţi timp de două luni. Ei au fost conectaţi la maşini ECMO ce înlocuiesc funcţiile inimii şi plămânilor prin pomparea de oxigen în sânge, o procedură brutală.

Dar schimbarea culorii pielii se datorează unui tratament pe care chinezii nu au vrut să-l dezvăluie. Acesta ar fi cauzat daune ficatului, însă medicii chinezi cred că acesta va fi recuperat în perioada următoare. Acum cei doi medici încep să-şi revină, pot să vorbească din nou şi şă şi meargă, dar cu dificultate.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Două măsuri capitale anunţate de Iohannis: ce se întâmplă după 15 mai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici