Şapte puşcaşi marini britanici au fost arestaţi fiind suspectaţi că au comis crime în Afganistan

Şapte soldaţi ai unei unităţi de elită a puşcaşilor marini britanici au fost arestaţi fiind suspectaţi că au comis crime în Afganistan în 2011, a anunţat joi seară ministerul Apărării la Londra. Arestarea priveşte un "incident" care a urmat unei "confruntări cu un insurgent - nu au fost implicaţi civili" în acest caz, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

432 afișări
Imaginea articolului Şapte puşcaşi marini britanici au fost arestaţi fiind suspectaţi că au comis crime în Afganistan

Şapte puşcaşi marini britanici au fost arestaţi fiind suspectaţi că au comis crime în Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Aceste arestări arată hotărârea ministerului şi a forţelor armate de a se asigura că personalul Marii Britanii" trimis în străinătate "acţionează în conformitate cu regulile stabilite şi cu criteriile noastre", a adăugat acesta într-un comunicat.

Ancheta va fi condusă de un serviciu juridic special înzestrat cu delicte sau crime comise în străinătate de personalul militar britanic. Ministerul nu va face alte declaraţii cu privire la acest caz însă este hotărât să realizeze un control intern "pentru a descoperi lecţiile ce trebuie învăţate", conform purtătorului de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici