Sarkozy: Vreau să fiu candidatul poporului Franţei. Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului

Preşedintele francez Nicolas Sarkorzy a declarat duminică după-amiază că nu va fi "candidatul unei mici elite împotriva poporului", afirmând că referendumul la care vrea să recurgă în special în privinţa imigraţiei şi şomajului reprezintă "însuşi spiritul" republicii franceze.

398 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Vreau să fiu candidatul poporului Franţei. Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului

Nicola Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să fiu candidatul poporului Franţei. Nu voi fi candidatul unei mici elite împotriva poporului", a declarat preşedintele în cadrul primului său miting de campanie din Marsilia (sud-est).

"Referendumul este însuşi spiritul celei de-a V-a Republici", a declarat el, afirmând că se adresează celor care cred că "întoarcerea către popor este populism, deoarece în interiorul lor ei cred că poporul nu este suficient de raţional, suficient de inteligent pentru a i se cere părerea".

"Ei au făcut acelaşi lucru cu generalul de Gaulle în 1962 în privinţa alegerii preşedintelui prin vot universal", a declarat el.

Potrivit lui Sarkozy, "dreptul la formare al şomerilor, contenciosul privind imigraţia sunt subiecte asupra cărora francezii vor putea fi consultaţi" şi "sunt multe altele" care vor urma, a avertizat el.

Încă de joi la Annecy (est), în cadrul primului său miting, Nicolas Sarkozy s-a prezenat drept un apărător al "poporului" în faţa "elitelor politice", "economice", "administrative" şi "sindicale" al căror candidat este François Hollande.

El şi-a atras ironiile stângii, care nu a omis să se arate surprins de această "conversie bruscă" a "preşedintelui bogaţilor în tătucul poporului, îndreptat împotriva sistemului", amintind cum acesta şi-a sărbătorit victoria din 2007 la Fouquet's, un restaurant cochet de pe Champs-Elysées, sau care şi-a petrecut vacanţa la bordul unui iaht al prietenului său miliardar Vincent Bolloré.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici