Scad tensiunile dintre Beijing şi Taipei. Ce mesaj a transmis ministrul chinez de externe

  • Exerciţiile militare chineze în regiune se vor efectua regulat în viitor
  • Ministrul de Externe al Chinei a transmis un mesaj ferm comunităţii internaţionale: „Taiwanul nu face parte din SUA”
  • Oficialii chinezi condamnă gestul făcut de Nancy Pelosi de a vizita Taiwanul fără să anunţe
15545 afișări
Imaginea articolului Scad tensiunile dintre Beijing şi Taipei. Ce mesaj a transmis ministrul chinez de externe

Sursa foto: Profimedia

Vizita neanunţată în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA a înfuriat China, pentru că oficialii chinezi privesc insula autonomă drept teritoriu integrant. Drept represalii, China a desfăşurat în ultimele patru zile exerciţii militare de amploare în regiune.

Navele de război chineze şi taiwaneze s-au tatonat în ultima zi a exerciţiilor militare. Chiar dacă au anunţat iniţial că vor finaliza repetiţiile militare duminică, chinezii susţin acum că vor efectua exerciţii regulate în Taiwan pentru a preveni orice încercare de subminare a puterii centrale de la Beijing.

Ministerul Apărării din Taiwan a raportat că mai multe nave militare, avioane şi drone chineze au simulat atacuri asupra insulei şi a marinei sale. Aproximativ 14 nave de război şi 66 de avioane chineze au fost detectate în jurul strâmtorii Taiwan. 

Ministrul chinez de externe Wang Yi susţine că acţiunile ţării sale au fost „legitime, rezonabile, în conformitate cu legea” şi au ca scop protejarea „suveranităţii” Chinei.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că Taiwanul nu este o parte a Statelor Unite – este teritoriul Chinei”, a declarat Wang.

China a acuzat SUA că încearcă să schimbe status quo-ul insulei şi instigă la conflict prin acţiunile sale, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici