Scandal. Poliţia din Olanda a arestat doi jucători ai echipei de fotbal Legia Varşovia

Poliţia olandeză a arestat doi jucători de la echipa de fotbal poloneză Legia Varşovia în urma meciului din Europa Conference League împotriva AZ Alkmaar, au anunţat oficialii. Decizia a stârnit furie în Polonia, potrivit Reuters.

1004 afișări
Imaginea articolului Scandal. Poliţia din Olanda a arestat doi jucători ai echipei de fotbal Legia Varşovia

Scandal. Poliţia din Olanda a arestat doi jucători ai echipei de fotbal Legia Varşovia

Poliţia olandeză a spus că a reţinut un bărbat de 28 de ani din Serbia şi altul de 33 de ani din Portugalia după meciul de joi, care s-a încheiat cu o victoria olandezilor, scor 1-0. Poliţia a mai anunţat că bărbaţii se află încă în arest.

Conform presei poloneze, este vorba despre jucătorii Radovan Pankov şi Josue. Fotbaliştii au fost duşi la o secţie de poliţie, a informat TVP. Polonezii mai susţin că Josue a fost încătuşat şi că proprietarul echipei, Dariusz Mioduski, şi alţi membri ai clubului Legia au fost loviţi cu bastoanele de poliţişti.

Poliţia olandeză nu a comentat acuzaţiile însă a anunţat că va emite o declaraţie pe parcusul zilei de vineri.

Se pare că incidentele au avut loc atunci când autobuzul formaţiei poloneze a avut dificultăţi la ieşirea de pe stadion. Surse poloneze susţin că jucătorii sunt suspectaţi de hărţuire şi că dosarul este instrumentat de procurorii olandezi. Incidente au avut loc şi înainte de startul partidei. Atunci, fanii polonezi i-au atacat pe poliţişti, iar unul dintre agenţi a fost grav lovit, ajungând în stare de inconştienţă.

Incidentele au provocat reacţii puternice în Polonia.

„Am ordonat ministerului de externe să ia măsuri diplomatice urgente pentru a verifica evenimentele. Jucătorii şi fanii polonezi trebuie trataţi în conformitate cu legea. Nu există nicio justificare pentru încălcarea acesteia", a scris premierul polonez Mateusz Morawiecki pe platforma X

Surse spun că Legia va reveni în Polonia fără Josue şi Pankov. Împreună cu jucătorii va rămâne avocatul clubului, au mai precizat sursele citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici