SCANDAL politic în Israel pe tema vizitei în România a unui deputat de etnie arabă

Un deputat arab israelian, Ahmad Tibi, şi-a atras critici dure din partea Ministerului israelian de Externe şi a colegilor din Knesset pentru că a stabilit că efectueze o deplasare în România prin intermediul Ambasadei palestiniene de la Bucureşti, fără a contacta reprezentanţa Israelului.

3021 afișări
Imaginea articolului SCANDAL politic în Israel pe tema vizitei în România a unui deputat de etnie arabă

Scandal politic în Israel pe tema vizitei în România organizată de un deputat de etnie arabă - presă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Deputatul israelian Ahmad Tibi, etnic arab din Israel şi lider al formaţiunii Mişcarea Arabă pentru Schimbare (Taal), a organizat o vizită în România coordonându-se cu Ambasada palestiniană din Bucureşti, fără a contacta misiunea diplomatică a Israelului, informează publicaţia Times of Israel.

Cazul a atras critici dure din partea colegilor din Knesset şi a diplomaţilor, după ce Ministerul israelian de Externe a fost informat de autorităţile române despre vizita deputatului arab israelian în România.

Ahmad Tibi, care este şi unul dintre vicepreşedinţii Knessetului, a argumentat că a fost invitat la Bucureşti de Federaţia palestiniană din România. Deputatul arab israelian susţine că nu a contactat Ambasada israeliană din Bucureşti pentru că primise deja aprobarea din partea Comisiei de Etică a Parlamentului Israelului (Knesset).

Conform procedurilor parlamentare, toate deplasările în străinătate efectuate de parlamentari israelieni trebuie să primească aprobarea Comisiei de Etică a Knessetului.

Oficiali din cadrul Ministerului israelian de Externe au criticat dur atitudinea lui Ahmad Tibi, afirmând că este vorba de un act de provocare.

Ahmad Tibi, critic acerb al Guvernului Israelului şi susţinător al cauzei palestiniene, a admis că nu este prima dată când se deplasează în străinătate în acest fel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici