Scurgeri de amoniac la o uzină din Ucraina: Cinci morţi şi zeci de răniţi

Cinci persoane au murit, iar 20 au fost rănite marţi, din cauza unei scurgeri de amoniac la o uzină de îngrăşăminte minerale din estul Ucrainei, a anunţat Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

120 afișări
Imaginea articolului Scurgeri de amoniac la o uzină din Ucraina: Cinci morţi şi zeci de răniţi

Scurgeri de amoniac la o uzină din Ucraina: Cinci morţi şi zeci de răniţi

Scurgerea de amoniac s-a produs la ora locală 14.20 (14.20, ora României) în oraşul Gorlovka, din regiunea Doneţk, în timpul lucrărilor de reparaţii de la uzina Stirol, cel mai mare producător de îngrăşăminte minerale din Ucraina, potrivit unui comunicat.

"Cinci persoane au murit, iar nouă au fost rănite", informează comunicatul.

Potrivit unor informaţii preliminare, scurgerea a fost provocată de "depresurizarea unei conducte de amoniac lichid", a anunţat uzina Stirol, deţinută de Dmitro Firtaş, una dintre cele mai bogate persoane din Ucraina.

Conducta a fost reparată după 30 de minute de la producerea accidentului. Stirol a anunţat că scurgerea nu reprezintă "nici un pericol pentru populaţie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici