Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde au fost desfăşurate fără consimţământul acestor ţări

NATO, prin vocea secretarul general Jens Stoltenberg, a declarat că a transmis propunerile sale scrise câtre Moscova. Printre cerinţele alinaţei pentru Kremlin se află şi retragerea forţelor ruse din Ucraina, Georgia şi Republica Moldova.

4747 afișări
Imaginea articolului Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde au fost desfăşurate fără consimţământul acestor ţări

Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde au fost desfăşurate fără consimţământul acestor ţări

Secretarul general Jens Stoltenberg a cerut Rusiei să "dezescaladeze imediat situaţia" de la graniţa cu Ucraina, afirmând că NATO crede în "dialog şi diplomaţie", nu în ameninţare sau folosirea forţei. El a continuat prin a enumera mai multe domenii în care crede că NATO şi Moscova ar putea coopera - prin redeschiderea de birouri şi creşterea comunicării.

Alianţa, a spus el, este pregătită să asculte preocupările Rusiei în ceea ce priveşte Ucraina şi să se angajeze într-un dialog real privind menţinerea acordurilor de securitate în Europa pe care ambele părţi le-au semnat deja.

Aceastea înseamnă respectarea drepturilor naţiunilor de a-şi alege propriile acorduri de securitate, precum şi faptul că Rusia trebuie să se abţină de la activităţi răuvoitoare şi să îşi retragă forţele din Ucraina, Georgia şi Moldova, unde au fost desfăşurate fără consimţământul acestor ţări, a adăugat el.

Stoltenberg a îndemnat, de asemenea, la discuţii privind controlul armelor. El a insistat asupra faptului că NATO este o "alianţă defensivă" şi că nu caută confruntarea şi nu va face compromisuri în privinţa principiilor sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici