BREAKING NEWS  NATO a trimis răspunsuri Rusiei privind garanţiile de securitate/Stoltenberg: Vrem dialog

Alianţa Nord-Atlantică a transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pledând pentru continuarea dialogului, dar subliniind că aliaţii occidentali sunt pregătiţi pentru orice scenariu.

3838 afișări
Imaginea articolului NATO a trimis răspunsuri Rusiei privind garanţiile de securitate/Stoltenberg: Vrem dialog

„Propunerile scrise ale celor 30 de aliaţi din cadrul NATO, trimise Rusiei în seara aceasta, acoperă o gamă largă de chestiuni diverse. Întindem o mână Rusiei pentru a încerca să urmăm o cale a dialogului, dar, în acelaşi timp, suntem pregătiţi pentru ce este mai rău", a afirmat Jens Stoltenberg, conform postului BFMTV.

Statele Unite au semnalat că Rusia nu poate bloca aderarea vreunui stat la NATO, dar au transmis că propun "o cale diplomatică", pentru evitarea unui nou război.

„Ne aflăm într-un moment critic", a subliniat Jens Stoltenberg, denunţând prezenţa a 100.000 de militari ruşi la frontierele Ucrainei.

„Sunt şi mii de militari ruşi în Belarus, cu sisteme antiaeriene S-400 şi cu alte capabilităţi avansate. Aceşti factori contribuie la tensiuni", a insistat Jens Stoltenberg, potrivit cotidianului Le Figaro.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici