Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, afirmă că nu este "îngrijorat" după ce Donald Trump ar fi dezvăluit date secrete oficialilor ruşi

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat că nu este "îngrijorat" după ce preşedintele Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate în cursul unei întrevederi cu oficiali ruşi, precizând că nu are detalii în legătură cu conţinutul conversaţiei în cauză, potrivit ABC News.

456 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, afirmă că nu este "îngrijorat" după ce Donald Trump ar fi dezvăluit date secrete oficialilor ruşi

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, afirmă că nu este "îngrijorat" după ce Donald Trump ar fi dezvăluit date secrete oficialilor ruşi

Oficialul american a mai adăugat că a vorbit, marţi, cu reprezentanţii a trei state aliate, inclusiv două ţări membre NATO, iar acest subiect "nici măcar nu a fost adus în discuţie".

Totuşi, un oficial european de rang înalt a declarat că ţara sa ar putea opri transferul de informaţii clasificate în Statele Unite dacă se va dovedi că preşedintele Donald Trump a dezvăluit date secrete Rusiei.

Cu ocazia unei conferinţe de presă, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că dezvăluirea neautorizată de informaţii clasificate reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.

Spicer însă a făcut o distincţie între dezvăluirile neautorizate şi conversaţia preşedintelui cu oficialii ruşi, explicând că discuţia cu aceştia a abordat chestiunea unor ameninţări comune la adresa Statelor Unite şi Rusiei.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, ar dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak, afirmă foşti şi actuali oficiali americani citaţi de cotidianul Washington Post. Donald Trump i-a primit pe 10 mai la Casa Albă pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Serghei Kislyak. Potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani, Donald Trump a început să discute detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic (IS) asociată transportării laptop-urilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici