Donald Trump şi Recep Erdogan reconfirmă alianţa antiteroristă, în pofida diferendelor privind kurzii din Siria

Preşedintele american Donald Trump a avut o întrevedere cu omologul său turc, Recep Erdogan, ocazie cu care cei doi lideri au reconfirmat trăinicia alianţei antiteroriste între SUA şi Turcia, în pofida nemulţumirilor Ankarei privind decizia SUA de a furnzia armament miliţiilor kurde din Siria, informează site-ul postului France 24.

453 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Recep Erdogan reconfirmă alianţa antiteroristă, în pofida diferendelor privind kurzii din Siria

Donald Trump şi Recep Erdogan reconfirmă alianţa antiteroristă, în pofida diferendelor privind kurzii din Siria

Preşedintele Trump a mulţumit Turciei pentru contribuţiile ţării în timpul Războiului Rece. "Astăzi ne confruntăm cu un nou inamic în lupta împotriva terorrismului şi din nou dorim să confruntăm împreună această ameninţare", a adăugat liderul american.

La rândul său, Erdogan a declarat că victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale din SUA "a dus la renaşterea speranţelor Turciei şi a regiunii în care se află", adăugând că este convins că "nouă Administraţie a Statelor Unite nu va lăsa aceste speranţe să fie în zadar".

Pe de altă parte, Erdogan a avertizat împotriva sprijinului Statelor Unite şi miliţiile kurde din Siria, despre care Ankara afirmă că ar avea legături cu separatiştii kurzi din Turcia.

"Este absolut inacceptabil ca YPG-PYD să fie luate în considerare ca partenere în regiune, şi este contrar acordurilor globale convenite", a declarat liderul turc făcând referire la principalele organizaţii militare şi politice ale kurzilor din nordul Siriei.

Preşedintele turc a afirmat că în cursul discuţiilor a fost abordat şi subi„„ectul extrădării de către SUA a clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, în urma căreia peste 240 de persoane au murit şi alte 2.200 au fost rănite în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici