Secretarul general al Consiliului Europei: Realitatea din 2012 este diferită de speranţele din 2011 privind Primăvara arabă

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a evidenţiat luni diferenţa între "speranţele" trezite în 2011 de Primăvara arabă şi "realitatea din 2012", în deschiderea primei ediţii a Forumului Mondial pentru Democraţie de la Strasbourg.

326 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Consiliului Europei: Realitatea din 2012 este diferită de speranţele din 2011 privind Primăvara arabă

Secretarul general al Consiliului Europei: Realitatea din 2012 este diferită de speranţele din 2011 privind Primăvara arabă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ridicându-se împotriva regimurilor autoritare, "popoarele arabe cereau o democraţie reprezentativă, alegeri echitabile, o viaţă decentă şi dreptate socială", a afirmat Jagland. Potrivit lui, se poate observa că "realitatea din 2012 este diferită de speranţele din 2011".

"Mulţi dintre protestatari, în special tineri, sunt încă frustraţi, dar nu din cauza unei dictaturi stagnante şi opresive, ci pentru că schimbările sunt prea lente", a continuat secretarul general al Consiliului Europei.

Consiliul Europei, organizator al acestui prim Forum Mondial pentru Democraţie, intenţionează să transforme această întrunire într-una anuală.

Obiectivul constă în reunirea "reformatorilor şi liderilor mondiali pentru a căuta răspunsuri democratice pentru provocări economice, sociale şi politice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici