Secretarul general al ONU, despre criza din Israel-Gaza: Nimic nu poate justifica actele de teroare

„Nimic nu poate justifica aceste acte de teroare”, a afirmat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres, atunci când a vorbit despre conflictul violent provocat de atacurile Hamas asupra Israelului. De asemenea, el a spus că este „alarmat" de informaţiile privind moartea a 500 de palestinieni.

539 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU, despre criza din Israel-Gaza: Nimic nu poate justifica actele de teroare

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a făcut declaraţiile la New York.

„Recunosc doleanţele legitime ale poporului palestinian. Dar nimic nu poate justifica aceste acte de teroare şi uciderea, mutilarea şi răpirea civililor”, a spus Guterres, potrivit Sky News.

Liderul ONU a făcut un apel privitor la încetarea ostilităţilor şi la eliberarea ostaticilor.

„Îmi reiterez apelul de a sfârşi imediat aceste atacuri şi de a elibera toţi ostaticii", a mai spus Antonio Guterres.

De asemenea, el s-a declarat „profund alarmat" de informaţiile privind moartea a 500 de palestinieni în urma loviturilor Israelului asupra Fâşiei Gaza.

„În timp ce recunosc preocupările legitime ale Israelului în materie de securitate, îi reamintesc, de asemenea, că operaţiunile militare trebuie să se desfăşoare în strictă conformitate cu dreptul umanitar internaţional. Civilii trebuie să fie respectaţi şi protejaţi în orice moment, iar infrastructura civilă nu trebuie să fie niciodată o ţintă", a adăugat Antonio Guterres.

Şeful ONU a susţinut că a primit informaţii despre lovituri israeliene care au atins unităţi sanitare din interiorul Gaza, precum şi blocuri rezidenţiale şi o moschee.

În plus, el s-a declarat „profund întristat" de anunţul că Israelul va iniţia un asediu complet al Fâşiei Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici