Secretarul general ONU îndeamnă opoziţia din Venezuela şi Administraţia Maduro să evite violenţele

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel la reţinere maximă în Venezuela, pentru a se evita confruntările violente, în contextul în care liderul opoziţiei, Juan Guaido, a îndemnat armata să îl înlăture de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro.

468 afișări
Imaginea articolului Secretarul general ONU îndeamnă opoziţia din Venezuela şi Administraţia Maduro să evite violenţele

Secretarul general ONU îndeamnă opoziţia din Venezuela şi Administraţia Maduro să evite violenţele

"Secretarul general al Naţiunilor Unite îndeamnă toate părţile să exercite reţinere maximă şi le cere tuturor să evite violenţele şi să ia măsuri imediate pentru restabilirea calmului", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Antonio Guterres este disponibil pentru medierea conflictului din Venezuela, a precizat purtătorul de cuvânt al ONU.

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a afirmat marţi că se bucură de susţinerea armatei, dar Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a dejucat o tentativă de lovitură de stat de amploare limitată.

Rusia a acuzat opoziţia din Venezuela că recurge la acte de violenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici