Secretarul general ONU şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa crizei nord-coreeane şi cere soluţii diplomatice

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a exprimat îngrijorare în legătură cu amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, cerând măsuri diplomatice pentru depăşirea crizei, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

627 afișări
Imaginea articolului Secretarul general ONU şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa crizei nord-coreeane şi cere soluţii diplomatice

Secretarul general ONU şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa crizei nord-coreeane şi cere soluţii diplomatice

Tensiunile din Peninsula Coreea sunt la cel mai înalt nivel din ultimele decenii, astfel că este important ca "tonurile să fie diminuate şi să fie intensificate eforturile diplomatice", a declarat Antonio Guterres.

Secretarul general ONU a argumentat că lumea trebuie să înveţe din lecţiile oferite de istorie şi să nu repete greşelile care au condus la Războiul Intercoreean, din perioada 1950-1953, soldat cu moartea a peste trei milioane de oameni.

Guterres le-a transmis reprezentanţilor ţărilor participante la negocierile multilaterale aflate în impas - Coreea de Nord, Coreea de Sud, SUA, Rusia, China şi Japonia - că este "disponibil permanent pentru a oferi consultanţă".

Secretarul general al Naţiunilor Unite a îndemnat comunitatea internaţională să transmită un mesaj clar regimului din Coreea de Nord, în sensul respectării obligaţiilor internaţionale şi reluării dialogului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici