Donald Trump anunţă desfiinţarea consiliilor prezidenţiale pentru afaceri / Membrii acestora demisionaseră în semn de protest

Membrii consiliilor prezidenţiale privind activităţi de afaceri s-au retras din cauza poziţiilor asumate de preşedintele Donald Trump faţă de violenţele rasiale produse în statul Virginia, iar liderul de la Casa Albă a anunţat miercuri seară desfiinţarea structurilor consultative.

1320 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă desfiinţarea consiliilor prezidenţiale pentru afaceri / Membrii acestora demisionaseră în semn de protest

Donald Trump anunţă desfiinţarea consiliilor prezidenţiale pentru afaceri / Membrii acestora au demisionat

Membrii Consiliului prezidenţial pentru activităţi de producţie şi ai Forumului pentru Strategii şi Politici au manifestat nemulţumire faţă de poziţiile asumate de Donald Trump privind violenţele rasiale din statul Virginia. Conform unor surse citate de site-ul Axios.com, membrii celor două structuri, în principal oameni de afaceri care îi ofereau consultanţă preşedintelui, au demisionat.

Însă Donald Trump a anunţat miercuri seară desfiinţarea celor două structuri consultative prezidenţiale. "În loc să pun presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul pentru activităţi de producţie şi ai Forumului pentru Strategii şi Politici, le opresc pe amândouă. Mulţumiri tuturor!", a transmis preşedintele prin Twitter.

Donald Trump a fost criticat dur pentru că nu condamnase clar un marş violent organizat de o mişcare care promovează supremaţia albilor. După atacul cu vehicul comis în Charlottesville (Virginia), vizând participanţi la un protest faţă de un marş în favoarea supremaţiei rasei albe, incident soldat cu un mort şi 19 răniţi, Donald Trump afirmase iniţial că vina aparţine "mai multor părţi". Ulterior, Donald Trump a condamnat "în cei mai duri termeni manifestările de ură, bigotism şi violenţă". "Aceste lucruri nu îşi au locul în America. Indiferent de culoarea pielii, trăim toţi sub aceleaşi legi. Onorăm toţi acelaşi drapel. Şi suntem făcuţi toţi de acelaşi Dumnezeu atotputernic", a spus liderul de la Casa Albă. Însă Trump şi-a nuanţat poziţia, afirmând apoi iarăşi că "ambele părţi au greşit".

Tot miercuri, Donald Trump a omagiat-o pe femeia ucisă în atacul cu vehicul produs la proteste, afirmând că era o tânără "frumoasă şi incredibilă".

Retragerea consilierilor pe probleme economice reprezintă un protest clar faţă de politicile preşedintelui Donald Trump. Prima persoană care demisionase din cauza poziţiilor preşedintelui SUA faţă de violenţele din Virginia a fost Ken Frazier, directorul companiei Merck Pharma. După demisia acestuia, Donald Trump declara: "Acum, că a demisionat Ken Frazier de la compania Merck Pharma din Consiliul pentru activităţi de producţie, va avea mai mult timp să reducă preţurile la medicamente. Pentru fiecare director general care se retrage din Consiliu, am mulţi care să le ia locul. (...) Voi crea locuri de muncă!".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici